Groen is na 18 jaar terug van weggeweest

16 September 2018

Groen is na 18 jaar terug van weggeweest

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober komt Groen voor het eerst in 18 jaar weer op in Herselt. In 2000, toen nog onder de naam Agalev, behaalde de partij één zetel.

De voorbije twee gemeenteraadsverkiezingen was de partij echter afwezig. Nu is er weer een lijst met acht kandidaten. Lijsttrekker wordt Karen Broes. De partij wil inzetten op vier speerpunten, waaronder meer aandacht voor dierenwelzijn. “De mensen van Herselt hebben een hart voor dieren. De grootste nood op vlak van dierenwelzijn in Herselt is een goed kattenbeleid”, zegt Karen Broes. “Nog te vaak worden tamme katten aanzien voor wilde katten, bijvoorbeeld, en dat laat sporen na bij dieren en baasjes. We zetten hierbij in op duidelijke regels, transparante communicatie, bewezen methodes en menselijkheid.”

Een ander belangrijk thema is klimaat. “Herselt doet wat het verplicht is te doen op vlak van klimaatinspanningen, maar ook niet meer dan dat”, aldus Kevin Pauwels, die de vierde plaats bekleedt. “Wij willen meer ambitie in het Herseltse klimaatbeleid brengen. En daar willen we ook de burgers veel actiever bij betrekken. Wij geloven bijvoorbeeld dat coöperatieve zonne-energie op de daken van gemeentegebouwen mogelijk is of dat autodelen ook in Herselt voet aan grond moet krijgen.”

Daarnaast vraagt Groen aandacht voor de fietser: veilige oversteekplaatsen en fietsstraten in de dorpscentra zouden volgens de partij heel wat verbetering brengen.

Ten slotte ijvert de partij ervoor om de bestaande natuur verder te versterken door bijvoorbeeld avontuurlijk speelgroen op gemeentelijke speelplekken en een volksmoestuin in de buurt van het rusthuis in te richten. 

Bron: Het Laatste Nieuws